Wat we doen – onze diensten

Administratiekantoor voor ondernemer en particulier

 • 13 jaar ervaring in administratie
 • Scherp in belastingzaken
 • Actief met advies voor ondernemers

Administratiekantoor voor ondernemer en particulier

Boekhâlder Bijlsma werkt voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Ons dagelijkse werk is het voeren van administraties, tussentijdse cijfers, opstellen van prognoses, BTW-aangiften en het samenstellen van jaarrekeningen. Verder verzorgen we aangiften voor de Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Naast deze reguliere werkzaamheden worden we gevraagd voor specialistische zaken zoals het herstructureren van ondernemingen, advisering op financieel vlak en het doen van aangiften Erfbelasting en Schenkbelasting. Standaard handelingen worden zoveel mogelijk geautomatiseerd maar de klant is altijd koning, een printje op papier is snel gemaakt.

Overzicht van onze diensten:

 • Administratie
 • Jaarrekeningen
 • Advisering
 • BTW-aangifte
 • Inkomstenbelasting
 • Vennootschapsbelasting
 • Schenkbelasting
 • Erfbelasting
 • Testamentair executeur

Financiële zaken zonder zorgen

Aan de hand van de altijd bijgewerkte administratie hebben we optimaal inzicht in de financiële situatie van uw onderneming. Op basis daarvan neemt u beslissingen voor de komende jaren. Tussendoor kijkt Boekhâlder Bijlsma graag mee over de schouder om waar nodig tijdig bij te sturen zodat de boekhouding onder de streep uitkomt en resultaten uit de onderneming worden gemaximaliseerd.

Transparantie, eerlijkheid en klare taal zijn voor ons belangrijke kernwaarden. Met de vergaarde ervaring en kennis voldoet uw jaarrekening vanzelfsprekend aan alle wettelijke eisen. Een gezonde toekomst waarin het prettig ondernemen is, dat is waar we samen voor gaan. Wij leveren de deskundigheid maar de uiteindelijke beslissing ligt altijd bij uzelf, we willen er vooral voor zorgen dat u de juiste afwegingen maakt.

Vrijblijvend kennismaken »

Geen verdere verplichtingen

Contact »

De koffie staat klaar

Fiscaal advies

Inkomsten genereren staat gelijk aan belasting betalen en premies afdragen. Om optimaal gebruik te maken van alle fiscale mogelijkheden is actuele fiscale kennis volstrekt onmisbaar. Veel van die werkzaamheden komen bovendien periodiek terug en vragen een adequate afhandeling, Boekhâlder Bijlsma neemt die zorgen met plezier uit handen. Ieder zijn vak! Door automatische koppelingen met de Belastingdienst kunnen we veel van de werkzaamheden geheel in eigen beheer uitvoeren, we presenteren we u alleen de resultaten voor akkoord. Naast Omzetbelasting en Inkomstenbelasting pakken we de vennootschapsbelasting voor u op, ook als het meerdere BV’s met een complexe structuur betreft.

Financiële beslissingen hebben veelal ook fiscale gevolgen. Omdat we ons vooraf goed verdiepen in uw onderneming en de personen erachter, kunnen we samen structurele keuzes maken voor de toekomst van het bedrijf. Welke uitdagingen liggen ons voor en wat zijn de mogelijke consequenties. Met ons advies weet u welke investeringen gedaan kunnen worden en wat de fiscale gevolgen daarvan zijn, dit jaar maar ook voor de komende jaren.

Testamentair executeur

Heeft u nagedacht wie er namens u zaken mag regelen als u dat zelf niet meer kunt, of er zelfs niet meer bent? Het is belangrijk om daarover tijdig duidelijkheid te scheppen voor uw nabestaanden. De notaris kan daarbij helpen. Voor de uitvoering van uw wensen is een deskundig testamentair executeur nodig. Dat kan een familielid zijn maar ook iemand met een financiële achtergrond. Voor veel mensen werkt de combinatie het beste. Vaak is bij nabestaanden namelijk niet bekend wat er geregeld moet worden. Bovendien spelen emoties op en moet er in korte tijd veel geregeld worden.

Met onze financiële kennis handelen we alles slagvaardig en in goed overleg met de familie af. Keurig volgens de op papier vastgelegde afspraken. Dat is niet alleen een hele geruststelling, met bijvoorbeeld de Erfbelasting gaat het ook al snel om (veel) geld. Andere praktische zaken waarin wij u kunnen ontzorgen zijn het opzeggen van abonnementen, de laatste facturen betalen, uw woning leegruimen, eigendommen verkopen (denk aan de woning) en zo meer. We bespreken graag in vertrouwen uw persoonlijke situatie, de eerste kennismaking is altijd vrijblijvend!

Even om tafel?

Wilt u vrijblijvend met ons in gesprek om kennis te maken of om een actuele kwestie voor te leggen, neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Route plannen

Kom in contact

06-34477822
info@boekhouderbijlsma.nl
Langebuorren 1
9051 BD Stiens

Allround administratiekantoor | Krekt in bytsje oars